Muhamed Đafo: EB Team na Pelagićevu

| 0 Comment

Muhamed-Pelagicevo-Elemen_Baits-1Vikend koji je iza nas odlučio sam provesti na Pelagićevu, ali sam želio ribolov koji će biti malo drugačiji od ostalih. Zbog toga sam odabrao poziciju broj 15 na kojoj rijetko ko lovi, pa je zbog toga poprilično obrasla i zatravljena.

Iako se na Pelagićevu nikad ne zna, moja pretpostavka je bila da pozicija 15 nije pozicija na kojoj mogu očekivati veliki broj riba, jer se tu zaista rijetko hrani, ali sam očekivao da tu, sakriven od buke i najlona, boravi jedan od kapitalaca.

Tome sam i prilagodio taktiku. Nisam mnogo lupao, niti pretjerano hranio. Primama se sastojala od ispolutanih Element Baits boila u kombinaciji sa Element Baits CSL peletama.

Ono sto je naročito važno kod ovakvih ribolova na kojima nema mnogo uzimanja i gdje se desetinama sati čeka na ribu jeste da na dlaci imamo mamac u koji vjerujemo i zbog kojeg nećemo razmišljati da li je pogrešan i da li bi uzeo nešto drugo.

Zbog toga je moj logičan izbor bila Element Baits Fruty Mix boila u kombinaciji sa Element Baits Fruty Mix pop up uz PVA napunjenu Fruty Mix boilama. Bio sam siguran da će, ako ga ima tu, na ovu kombinaciju sigurno uzeti.

U subotu navečer, oko ponoći, moja teorija se pokazala tačnom – vretenac, nevjerovatne dužine i prelijepe građe, težak 22 kg, završio je na podmetaču. Nevjerovatno snažna i borbena riba, u potpunosti neoštećenih usta, učinila je vrijednim svo čekanje i trud, a nama još jednom potvrdila već neupitan kvalitet Element Baits boila.

Do nekom narednog ribolova i novih kapitalaca – bistro od EB Team-a!!!

Posted in: Reportaže

Related Articles

12,5 kilograma divljine
| 0 Comment

12,5 kilograma divljine

Velika, divlja voda, i ponovo prelijepi ljuskar. Borben, jak i lukav. Za samo 4 dana ribolova uspjeli smo upecati prekrasnu divlju ribu.…

Igor Crnogorac i šarani
| 0 Comment

Igor Crnogorac i šarani

Javio nam se naš drugar Igor Crnogorac sa dobrim vijestima. Kampanja od samo 4 dana na divljoj vodi i prekrasni šarani divljaci…

Leave a Comment

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.